02:08
04 december 2023

Niet genoeg opvangplekken voor alleenreizende kinderen

Niet genoeg opvangplekken voor alleenreizende kinderen

Het blijft de komende 2,5 week ‘ontzettend spannend’ om voldoende opvangplekken voor vooral alleenreizende kinderen te vinden die asiel willen aanvragen, zegt demissionair staatssecretaris Van der Burg (Asielzaken). Hij hoopt dat vanaf 1 oktober de huidige druk van de ketel gaat. Op die datum gaat een aantal opvanglocaties weer open, omdat het festivalseizoen afloopt.

Hij weet nog niet of hij opnieuw een oproep aan alle burgemeesters gaat doen om alleenreizende kinderen in hun gemeente op te vangen, zoals ruim een jaar geleden. Wel moet de bewindsman weer elke dag bellen en appen met burgemeesters om aan te dringen om vooral minderjarige asielzoekers onderdak te bieden.

Forse toename
De afgelopen tijd is er een forse toename van het aantal asielzoekers. ‘September is sowieso de drukste maand.’ Het grootste probleem is de situatie van alleenreizende minderjarige asielzoekers (amv’s), zegt de demissionair staatssecretaris.

Lees verder via gemeente.nu

Meer leren over een geïntegreerde aanpak mensenhandel en uitbuiting bij migratie? Kom 11 oktober naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2023 – Regie in de aanpak van uitbuiting en mensenhandel bij (arbeids)migratie met oa Janine Janssenlector bij Avans Hogeschool, Victor Jammers van COMENSHA en Conny Rijken, de nationaal rapporteur. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *