11:42
07 december 2023

Minister: toezicht op Stints inderdaad niet in de wet geregeld

Minister: toezicht op Stints inderdaad niet in de wet geregeld

Verkeersminister Van Nieuwenhuizen zegt dat het toezicht op elektrische voertuigen zoals de Stint, waarmee dagelijks over de openbare weg vele kinderen werden vervoerd, inderdaad niet in de wet is geregeld. Zij wil onderzoeken of strengere regelgeving mogelijk en gewenst is.

In het debat over het dodelijke ongeval met een Stint bevestigde zij deze conclusie van de Tweede Kamer. Bij het ongeluk kwamen op 20 september vier kinderen om het leven en raakten een kind en een volwassene zwaar gewond. Er lopen diverse onderzoeken, naar het ongeval zelf en naar het voertuig.

De Stint, een elektrische bolderkar, is in 2011 gecontroleerd op veiligheid volgens de normen van een wet die is bedoeld voor bromfietsen en andere innovatieve vervoermiddelen die bedoeld zijn voor één persoon.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over Toezicht in Transitie? Kom 20 maart 2019 naar het jaarlijkse seminar in Nieuwspoort, georganiseerd voor de 4e keer door het Haags Congres Bureau i.s.m. Vide. De keer over ‘Perspectieven op toezicht’ en met medewerking van o.a. prof. dr. Ian Leistikow (EUR), Bart Combée (directeur Consumentenbond) en Paul van Dijk (zelfstandig adviseur).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *