02:23
30 juni 2022

Minister: digitale recherche krijgt dit jaar er honderden cyberspecialisten bij

Minister: digitale recherche krijgt dit jaar er honderden cyberspecialisten bij

De digitale recherche van de politie krijgt dit jaar er honderden cyberspecialisten bij, maar alle politieagenten moeten digitaler worden, zo heeft minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid laten weten tijdens een debat van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid dat deze week plaatsvond. De minister stelt dat cyberspecialisten bij de politie van belang zijn en in de toekomst mogelijk nog belangrijker gaan worden.

“Op dit moment zijn bij mij geen signalen bekend dat er onvoldoende cyberspecialisten zijn”, aldus Yesilgöz. De instroom van cyberspecialisten is de afgelopen tijd juist toegenomen. “In 2022, nu dus, komen er rond de 720 specialisten in cyber en financieel-economische specialisten in de digitale recherche bij.”

Geen achterhoedegevecht
VVD-Kamerlid Michon-Derkzen sprak tijdens het debat haar vrees uit dat erin de strijd tegen cybercrime een achterhoedegevecht wordt gevoerd, maar dat is volgens de minister niet het geval. “Het is geen achterhoedegevecht; we hebben hier echt de beste mensen. Het is dus geen achterhoedegevecht dat ze aan het verliezen zijn. Er gebeuren hier dingen op cyber waar de hele wereld naar kijkt en de hele wereld maakt vervolgens gebruik van onze data en intel, dus daar ben ik heel trots op.”

Lees verder via security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.