08:39
25 oktober 2021

Melding misstand bij uitzendbureau zou slechts zelden tot onderzoek leiden

Melding misstand bij uitzendbureau zou slechts zelden tot onderzoek leiden

Een melding over een misstand bij een uitzendbureau leidt maar in 10 procent van de gevallen tot een onderzoek van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Bij de inspectiedienst kwamen in 2018 en 2019 4.098 meldingen binnen over malafide uitzendbureaus voor met name arbeidsmigranten, waarvan ruim 3.500 meldingen niet tot een zaak kwamen. Dat meldt Pointer, dat cijfers via de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) opvroeg.

In totaal leidden 477 van de ruim 4.000 meldingen tot een onderzoek. In 154 gevallen werd het onderzoek zonder resultaat afgesloten en 178 onderzoeken lopen nog. In 48 gevallen constateerde de inspectie een overtreding. Het is niet bekend wat er met de overige meldingen is gebeurd.

Lees verder via nu.nl

Meer leren over trends in toezicht? Kom 17 mei naar het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2021 – Trends in Toezicht & Tips voor het nieuwe kabinet.

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 7 oktober 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 4 =