03:05
29 mei 2022

Expired: Meiden bereid om overvallen anoniem te melden – Campagne overvallen

Platform Girlscene.nl en Meld Misdaad Anoniem starten campagne overvallen.Bezoekers van het online platform Girlscene (meiden tussen de 14 en 22 jaar) vinden dat daders van gewelddadige criminaliteit zoals overvallen en inbraken moeten worden gestopt. Mocht een vriendin een dader kennen, dan zouden ze zeker adviseren om een melding te maken, zo blijkt uit een enquête die Girlscene en Meld Misdaad Anoniem in oktober hebben afgenomen. Deze enquête is de opmaat voor een nieuwe M.-campagne die vandaag is gestart, waarbij meiden via Girlscene en social media worden aangespoord om te melden over overvallers en inbrekers.

Meldingsbereidheid van meiden
In totaal vulden 800 meiden uit heel Nederland de enquête in, waarbij meer dan de helft aangaf dat een overval, straatroof of inbraak wel eens in hun directe omgeving had plaatsgevonden:

  • 309 meiden kenden iemand die slachtoffer is geweest;
  • meer dan 100 meiden waren zelf getuige of slachtoffer;
  • 185 meiden merkten dat in hun omgeving wordt gepraat over deze misdaden;
  • 111 meiden vermoedden dat mensen in hun omgeving zich hieraan schuldig maken of handelen in gestolen spullen;
  • 49 meiden gaven aan dat zij de daders persoonlijk kennen.

Het grootste deel van de respondenten veroordeelde het criminele gedrag en vond het belangrijk om een melding te maken (70%). Van deze groep gaf 48% aan het meeste vertrouwen te hebben in Meld Misdaad Anoniem; 30% adviseerde om het te vertellen aan iemand die je vertrouwt (je ouders, een vertrouwenspersoon op school) en 22% zou het melden bij de politie.

Lees verder via Misdaad anoniem – Meiden bereid om overvallen anoniem te melden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.