01:58
04 december 2023

Meer toezicht Douane in noordelijke provincies in strijd tegen drugssmokkel

Meer toezicht Douane in noordelijke provincies in strijd tegen drugssmokkel

Om drugssmokkel tegen te gaan, breidt de Douane het toezicht in het noorden van het land uit. In Fryslân en Groningen gaat de Douane drones inzetten, het cameratoezicht wordt uitgebreid en er wordt een extra schip in gebruik genomen. De afgelopen jaren is vooral ingezet op het tegengaan van de drugssmokkel in de havens van Rotterdam en Vlissingen. Om te voorkomen dat smokkelaars uitwijken naar andere delen van het land, intensiveert de Douane nu de activiteiten in andere regio’s.

Dat heeft staatssecretaris Aukje de Vries van Toeslagen en Douane vandaag bekend gemaakt tijdens een werkbezoek aan het nieuwe droneteam van de Douane in de Eemshaven. In de grote zeehavens wordt steeds meer drugs in beslag genomen. In Rotterdam en Antwerpen samen ging het vorig jaar om 160.000 kilo cocaïne. Door een intensievere samenwerking met landen in Latijns-Amerika wordt daar ook in doorvoerhavens steeds meer drugs bestemd voor Nederland in beslag genomen. In 2022 ging het om 110.000 kilo cocaïne. Omdat de maatregelen in de grote havens hun vruchten lijken af te werpen, neemt de Douane extra maatregelen om te voorkomen dat criminelen uitwijken naar havens in het noorden van het land.

Lees verder via transport-online.nl

Meer leren van prof. dr. Esther Versluis over een toezichthouder in verbinding en ontwikkelingen en trends in overheidstoezicht? Kom op donderdag 23 november, 7 december en 14 december naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 – Toezicht in verbinding met verder onder meer Dr. Bart Snels, inspecteur-generaal bij de Inspectie belastingen, toeslagen en douane.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *