03:42
30 juni 2022

Man met strafblad van 41 pagina’s krijgt 4 jaar cel voor rellen Coolsingel

Man met strafblad van 41 pagina’s krijgt 4 jaar cel voor rellen Coolsingel

Een 39-jarige Rotterdammer die betrokken was bij brandstichting tijdens de Coolsingelrellen, is veroordeeld tot vier jaar cel. De straf is hoger dan justitie had geëist, onder meer omdat de man al een strafblad van 41 pagina’s had.

De verdachte stond terecht omdat hij op 19 november vorig jaar een brandende fakkel doorgaf en anderen aanspoorde om daarmee brand te stichten. Zo ging een politieauto in vlammen op en raakte het naastgelegen Erasmushuis beschadigd.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over burgers en  veiligheid van Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO, Remko van Broekhoven, filosoof en Robert van der Noordaa, Trollrensics ? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 2 juni in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.