09:24
20 september 2020

Maatwerk noodzaak voor bewoners van vakantieparken

Maatwerk noodzaak voor bewoners van vakantieparken

Een scheiding, een faillissement of een persoonlijke crisis. Mensen met dit soort problemen belanden soms voor korte of langere tijd op een vakantiepark. Toezicht Sociaal Domein verkende hoe kwetsbare burgers die in zo’n situatie zitten, toegang hebben tot huisvesting, zorg, (financiële) ondersteuning, werk en inkomen.

Verkennend onderzoek door Toezicht Sociaal Domein
Bewoners van vakantieparken zijn vaak afhankelijk van andere partijen om hun leven weer op de rails te krijgen. Hulp vragen bij instanties vinden ze erg lastig door hun kwetsbare positie, zo blijkt uit gesprekken die voor dit verkennende onderzoek zijn gevoerd. Het artikel over deze verkenning is gepubliceerd in Sociaal Bestek, vakblad voor specialisten op het terrein van participatie, sociale zekerheid en maatschappelijke ondersteuning. Het artikel is ook te vinden op onze de pagina Permanente bewoning vakantieparken op onze website.

Om passende steun en ondersteuning te kunnen bieden aan bewoners van vakantieparken, is het essentieel om te denken en te handelen vanuit hun leefwereld. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar is in de praktijk soms lastig te realiseren. Kwetsbare bewoners die zijn vastgelopen in hun leven zijn soms volledig aangewezen op zichzelf.

Lees verder via toezichtsociaaldomein.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 24 september 2020 met o.a. Frank van Summeren (RONT Management Consultants). Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *