03:21
17 mei 2022

Lessen van een interventieteam: Vind meer dan verwacht

Lessen van een interventieteam: Vind meer dan verwacht

Arbeidsmigranten beschermen én ondermijning tegengaan. Dat was het doel van het project Buitenom waarin overheidsorganisaties uit het LSI-convenant nauw samenwerkten in de aanpak van illegale huisvesting. De LSI-partners verenigd in een Interventieteam vonden nauwelijks ondermijning, maar wel slechte leefomstandigheden voor arbeidsmigranten. Toch levert het project belangrijke lessen op voor de aanpak van gemeentelijke problemen.

Leegstaande panden zijn vaak broedplaatsen voor van alles wat het daglicht niet kan verdragen. In Noord-Brabant worden ze regelmatig gebruikt voor wietplantages en drugslaboratoria. Dit soort gebouwen zijn daarnaast populaire plekken om arbeidsmigranten illegaal onder te brengen. Vaak gaat dat gepaard met misstanden, zoals overbewoning, gevaarlijke situaties, zorgproblematiek en slechte hygiënische en sociale omstandigheden. Het project Buitenom moest helpen bij het opsporen van ondermijning én misstanden.

Lees verder via toezine.nl

Meer leren over interventieteams, weerbare wijken en ondermijning van oa Hans Boutellier, Shanna Mehlbaum en Krista Schram? Kom naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2019 – Waar liggen burgemeesters wakker van?’ op 12 december in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.