11:11
15 augustus 2022

Leren van rampen. Maar beklijven de lessen ook?..

Komende week mag ik op uitnodiging van het Veiligheidsberaad een lezing geven over de positie van verminderd-zelfredzamen. Het gaat dan met name om hun kwetsbaarheid bij stroomstoringen, gasstoringen en storingen in de waterlevering. Terwijl ik mij daarop voorbereidde, realiseerde ik me dat ca 10 jaar geleden een Taakgroep Handicap en Lokale Samenleving bestond, die zich ook al over dat thema heeft gebogen. In 2011 is deze Taakgroep beëindigd met een afsluitende subsidie van 88.000 euro om de lessen te borgen (bron). Wellicht kijk ik verkeerd, maar ik vind online in elk geval weinig van hun gedachtegoed meer terug.

Lees verder via LinkedIn/Wouter Jong
Adviseur Crisisbeheersing Nederlands Genootschap van Burgemeesters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.