09:39
03 oktober 2022

Lelystad brengt woonwensen woonwagenbewoners in kaart

Lelystad brengt woonwensen woonwagenbewoners in kaart

De gemeente Lelystad wil met een onderzoek in kaart brengen hoe groot bij woonwagenbewoners de behoefte aan standplaatsen en woonwagens is.

Aanleiding voor het onderzoek is dat de gemeente het huidige woonwagen- en standplaatsenbeleid in overeenstemming wil brengen met het wettelijk Mensenrechtelijk toetsingskader.

De gemeente wil graag weten hoe groot de behoefte in Lelystad is aan standplaatsen voor woonwagens voor zowel het uitbreiden van de huidige locatie als het inrichten van nieuwe plekken. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder de huidige woonwagenbewoners en bewoners die beschikken over een woonwagentraditie, maar noodgedwongen in een niet-mobiele woning wonen. Met een uittreksel uit het bevolkingsregister kunnen mensen aantonen dat zij of hun ouders op een woonwagenlocatie hebben gewoond en dus voldoen aan het afstammingsbeginsel. Alleen degenen die voldoen aan dit beginsel maken kans op een woonwagenstandplaats.

Lees verder via flevopost.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (waaronder woonwagenbewoners en arbeidsmigranten) en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.