01:59
06 december 2022

Kwaliteit van landschap, leefomgeving het vestigingsklimaat Blind Spot – metropolitan landscape in the global battle for talent

De kwaliteit van landschap, leefomgeving en het vestigingsklimaat kan een flinke invloed uitoefenen op het vestigingsklimaat en economische succes van een regio. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer aanwijzingen dat hogeropgeleiden zich in toenemende mate laten leiden door de aantrekkelijkheid van het landschap in hun keuze of ze er willen wonen en dat het bedrijfsleven hen steeds vaker volgt. In die zin is het landschap zelfs te beschouwen als een factor van belang in de kenniseconomie. Toch is het thema vaak nog een blinde vlek in strategieën van stedelijke regio’s.

In de publicatie Blind Spot – metropolitan landscape in the global battle for talent wordt onderzocht welke aspecten de kwaliteit van het landschap bepalen door tien metropoolregio’s met elkaar te vergelijken. De publicatie bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat onder meer uit artikelen over inspirerende keuzes van burgemeesters. Ook wordt hier de relatie tussen landschap en kenniseconomie vanuit bestaand onderzoek onderbouwd. In het tweede deel worden tien regio’s die op verschillende manieren het landschap inzetten voor hun ‘knowledge habitat’ met elkaar vergeleken: Rhein-Ruhr, Londen, Toronto, Rio de Janeiro, San Francisco, Parijs, Johannesburg, Milaan, Taipei en de Nederlandse Deltametropool.

Lees verder via DeltaMetropool/Ruimtevolk – Blindspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.