02:06
14 mei 2021

Kosten opruimen drugsafval voor gemeente

Kosten opruimen drugsafval voor gemeente

De gemeente Nuenen wilde kosten voor het opruimen van drugsafval verhalen op de eigenaren van het weiland waar het gedumpt was. Maar de rechtbank Oost-Brabant besliste dat de eigenaren niet hoeven te betalen, wat betekent dat die kosten in principe voor rekening van gemeenten zijn.

Op het bewuste weiland werd twee keer drugsafval gedumpt. In beide zaken heeft de gemeente niet het idee dat de eigenaren iets met het dumpen te maken hebben. Toch vindt de gemeente dat zij de wet hebben overtreden. Zo lieten de eigenaren het drugsafval liggen, waardoor gevaar voor de gezondheid of veiligheid bleef bestaan. Daarnaast hebben de eigenaren volgens de gemeente gehandeld in strijd met de Algemene plaatselijke verordening. Daarin is verboden een verzamelplaats van vuil te hebben.

Lees verder via gemeente.nu

Wilt u meer leren over Veiligheid, recht en bestuur in uw gemeente? Hoe u uw maatregelen verder leert scherpstellen en komt tot een afgewogen mix van preventie en repressie? Wat positieve veiligheid voor uw beleidspraktijk kan betekenen? Hoe u realistisch met veiligheidsvragen omgaat en de risico-regel-reflex kunt weerstaan? Kom naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ die start op 31 januari 2018 m.m.v. prof.dr. Ira helsloot, Dr. Elke Devroe, Dr. Ronald van Steden , Dr. Marc Schuilenburg en prof. dr. Hans Boutellier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × twee =