12:22
12 juni 2021

Korte instructie ‘Leren en lesgeven op afstand’

Korte instructie ‘Leren en lesgeven op afstand’

Vorige week zijn de eerste 7 laptops overhandigd aan Huig Taal, teamleider van de Schakelklas Westland

Schakelklas Westland is een school voor kinderen die nog maar kort in Nederland zijn. De kinderen leren er vooral de Nederlandse taal. Meestal in een jaar tijd zijn ze zo ver dat ze naar een basisschool in hun eigen buurt kunnen.

Niet alle ouders en kinderen op deze school hebben een laptop en die zijn nu wel heel hard nodig. De initiatieven op dit gebied vanuit de overheid zijn prachtig en welkom maar het duurt natuurlijk soms even voor ze in werking treden. Daarom ben ik 2 weken geleden begonnen met het inzamelen van gebruikte laptops. Cavero, het bedrijf van Roger Pels doneerde maar liefst 5 laptops en het Haags Congres Bureau had er ook nog 2. Jan-Bart Middeldorp van Bartware heeft deze laptops schoongemaakt en van Windows 10 voorzien.

Inmiddels is ook de korte instructie voor de docenten en ondersteuners, met inspiratie van Ludo de Boo – van Boo Creative Content en met hulp van Peter Kettenis, eveneens van Cavero en ⇢ Janneke de Boer ⇠ van KomtotdeKern, naar de Schakelklas gegaan.

Geweldig om te zien hoe al deze mensen en organisaties, hoe druk soms ook, vrijwillig hebben bijgedragen aan dit initiatief. Zeer bedankt allen!

Mocht u nog een laptop hebben voor dit doel, mail me even op info@haagscongresbureau.nl

Elwin Veldhuis
Haags Congres Bureau

Bekijk het stappenplan blad 1

Bekijk het stappenplan blad 2 (Stap 3: Tools)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 1 =