09:42
27 januari 2022

Kleurrijk en ingetogen: Basisschool De Linde in Zarren – FELT architecture & design

Kleurrijk en ingetogen: Basisschool De Linde in Zarren – FELT architecture & design

Achter een bestaande kleuterschool bouwde FELT in Zarren een nieuwe basisschool met sporthal. De nieuwbouw is compact gehouden, waardoor er ruimte is voor een groot schoolplein tussen de twee gebouwen in. Tegelijkertijd ontstaat zo een nieuwe verbinding met het dorpscentrum en de Zarrenvallei.

FELT maakte een ingetogen ontwerp dat de karakteristieken van de kleuterschool niet overstemt. Zowel in de vormentaal als in de materialisatie refereert de nieuwbouw naar het bestaande. Vooral de kopse gevels zijn opvallend door het donkergrijze beton met daarboven grijze leistenen. Bij de andere gevels is gebruikgemaakt van roze beton met daarboven zandkleurig baksteen. Rode pannendaken maken dit typisch Vlaamse kleurenschema compleet.

Lees verder via dearchitect.nl

Leren over doelgericht ontwerpen en inrichten van uw kinderopvang, basisschool en IKC? Kom 31 naar Rudolf Magnus in Utrecht en leer van Yvette Vervoort, Buro8020, Ineke Oenema, lector Early Childhood aan NHL Stenden Hogeschool, Joost Hillen, architect, j2o Architectuur, Simone Sorber, pedagogisch interieur ontwerp, Martin van Rooijen, pedagoog en promovendus, Universiteit voor Humanistiek te Utrecht en Carlijn Kramer, Projectmanager / adviseur Huisvesting & Vastgoed at Twynstra Gudde

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 21 april. U kunt ook eerst het introductie seminar volgen op 6 april getiteld ‘Pedagogisch Leiderschap – Leiding geven aan een lerende organisatie’ met Dr. Loes van Wessum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 13 =