10:46
21 mei 2022

Kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes gaat loverboys en klanten bestrijden met nepprofielen van minderjarigen

 Seksuele uitbuiting van kinderen in Nederland is een groeiend probleem. Kwetsbare kinderen worden opgepikt op schoolpleinen, hangplekken, bij zorginstellingen en in uitgaansgelegenheden. En bovenal via het internet. De pakkans voor daders is laag, de dagelijkse opbrengst van seksuele kinderuitbuiting groot.

Hoewel politie en justitie zeer gemotiveerd zijn om deze problematiek aan te pakken, missen zij vaak de middelen, bevoegdheid en/of mankracht om alle meldingen na te trekken of vroegtijdig in te grijpen. Neem de Valkenburgse zedenzaak waar een privédetective aan te pas moest komen om het betrokken meisje uit de klauwen haar loverboy te redden.

Seksuele uitbuiting van kinderen in Nederland is een groeiend probleem. Hoewel politie en justitie zeer gemotiveerd zijn om deze problematiek aan te pakken, missen zij vaak de middelen, bevoegdheid en/of mankracht om alle meldingen na te trekken of vroegtijdig in te grijpen. Daarom starten Fier en Terre des Hommes – gebaseerd op de succesvolle aanpak van kindersekstoerisme door Terre des Hommes in Azië – ‘WATCH Nederland’: een speciale observatie- en actie-unit die niet alleen meldingen natrekt maar ook proactief speurt naar (potentiële) uitbuiters in zowel de fysieke als virtuele wereld.

Lees verder via Terre des Hommes – Seksuele uitbuiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.