12:17
29 juli 2021

Kijkje in het kernteam Zorg en Veiligheid

Kijkje in het kernteam Zorg en Veiligheid

Tijdens de startdagen van het Interbestuurlijk Programma is een kernteam Zorg en Veiligheid gevormd met Huub Vissers (gemeente Tilburg) en Tjolina Proost (regio Gooi en Vechtstreek). Zij vertellen over hun ervaringen, welke kansen ontstaan er door het IBP en hoe ze opgaven aanpakken.

Wie zijn jullie?
“Ik ben Tjolina Proost, beleidscoördinator Maatschappelijke Zorg en regionaal projectleider Aanpak Verward Gedrag sinds 1 januari 2017. Sindsdien heb ik samen met gemeenten, partners en ervaringsdeskundigen heel hard gewerkt aan een betere dienstverlening aan mensen die om wat voor reden dan ook tussen wal en schip belanden. Door het stimuleren van samenwerking op alle niveaus, het uitbreiden en professionaliseren van ons zorg- en ondersteuningsaanbod zijn we al een heel eind gekomen met een goed werkende aanpak voor deze kwetsbare inwoners.”

“Ik ben Huub Vissers, strateeg Veiligheid en Wijken. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de strategische advisering, lobby, beleidsontwikkeling en alliantievorming op de dossiers van veiligheid binnen de gemeente Tilburg.”

Lees verder via vng.nl

Meer leren over zorg en veiligheid en het concept van positieve veiligheid? Kom naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ die start op 10 oktober bij het Koninklijk Instituut van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + negen =