05:52
23 juli 2021

Kees Verhoeven: “Digitalisering het belangrijkste politieke thema van deze tijd”

Kees Verhoeven: “Digitalisering het belangrijkste politieke thema van deze tijd”

Wanneer de politiek, toezichthouders, bureaus, uitgevers en adverteerders het gesprek met elkaar aangaan over de toekomst van media en adverteren, gebeurt dat meestal achter gesloten deuren. En de uitkomsten van deze gesprekken worden niet of nauwelijks gedeeld. Daarom is het extra bijzonder dat op dinsdag 3 september op het podium van het IAB Nederland-congres How To Make It Work vertegenwoordigers van iedere ‘groep’ publiekelijk het gesprek met elkaar aangaan. IAB Nederland-directeur Wendy Pouw sprak in aanloop naar het event met Tweede Kamerlid Kees Verhoeven over de toekomst van media en adverteren en de rol van de politiek hierin.

Kees, je bent natuurlijk geen onbekende voor onze leden. Eerst in de rol van directeur van MKB Amsterdam, en inmiddels ben je al ruim 9 jaar actief als lid van de Tweede Kamer. Wat is voor jou het belangrijkste politieke thema van deze tijd?
“Dat is zonder twijfel digitalisering.”

Dat kan natuurlijk ook niet anders. In de Kamer heb je de portefeuille Europa, inlichtingendiensten, ICT, privacy en cyberveiligheid, marktordening en mededinging. Privacy is en blijft op dit moment een ‘lastig’ onderwerp binnen de advertentiemarkt. Hoe zie je de rol van een branchevereniging als IAB Nederland hierin?
“In mijn optiek is het jullie taak als branchevereniging om de leden te wijzen op hun verantwoordelijkheid en ook hun mogelijkheden. Jullie zijn een kompas, maar tegelijkertijd ook een gereedschapskist. En natuurlijk zijn jullie spreekbuis namens de branche in Den Haag en Brussel.”

Lees verder via iab.nl

Meer leren? Kom naar de VeiligheidsTafel Live! Big Tech: Digitale Gangsters? op 27 november in Nieuwspoort. Met onder meer Marc Schuilenburg (VU), Bob Hoogenboom (Nyenrode), Kees Verhoeven (D66) en Jochem de Groot (Microsoft). Zie de website van het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + achttien =