07:14
23 april 2024

Kansspelautoriteit vraagt aandacht voor gokstop

Kansspelautoriteit vraagt aandacht voor gokstop

Gokkers die zichzelf beschermen tegen hun problematische gokgedrag. Het kan door zich in te schrijven in Cruks: een database met gegevens van mensen die uitgesloten zijn van kansspelen met een hoog risico. Maar dan moeten gokkers die wél kunnen vinden. De Kansspelautoriteit onderzocht hoe ze de database bekender kunnen maken.

Wie in het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks) staat, heeft geen toegang (meer) tot gokwebsites en krijgt ook geen toegang tot een casino of speelautomatenhal. “Het is een uniek middel waarmee spelers zichzelf beschermen en gokverslaving tegengaan”, vertelt Franklin Neuteboom, communicatieadviseur bij de Kansspelautoriteit (Ksa). “Zo’n database bestaat niet voor bijvoorbeeld mensen met een alcoholprobleem.”

Veel behoefte
Sinds de start van het register in 2021 hebben ruim 60.000 mensen zich ingeschreven. Het grootste deel meldt zich vrijwillig aan. Soms is het familie of zijn het aanbieders van gokspellen die gokkers aanmelden voor onvrijwillige uitsluiting. Het is al een flink aantal, meent Neuteboom. “Zeker omdat we geen campagne hebben gevoerd om Cruks onder de aandacht te brengen.”

Lees verder via toezine.nl

Meer weten over toezicht in verbinding? Kom naar de wegens succes herhaalde HCB Seminars Toezicht in Transitie 2024 – Toezicht in verbinding die starten op 11 april 2024 in Den Haag en zijn  georganiseerd door het Haags Congres Bureau. In de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2024 gaat het dit najaar om de verbinding met de omgeving:

  • Toezicht in de omgeving – Relaties met Europees recht en met interne toezichthouder
  • Toezicht met de omgeving – Burgers en bedrijven betrekken
  • Toezicht voor de omgeving – Verantwoorde inzet van technologie

Sprekers zijn Esther Versluis, Universiteit Maastricht, Meike Bokhorst, Universiteit Utrecht en WRR, Bart Snels, Inspectie belastingen, toeslagen en douane, Gijs van Maanen, Tilburg Institute for Law, Technology and Society, Frans van Bruggen, DNB, UU en NSOB, en Paul van Dijk, zelfstandig adviseur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *