09:22
22 mei 2022

Jan Boelhouwer, de burgemeester die klokkenluider werd

Jan Boelhouwer, de burgemeester die klokkenluider werd

Ruim tien jaar voerde Jan Boelhouwer een verbale kruistocht tegen de Brabantse drugsindustrie. Luidruchtig waarschuwde hij tegen de groeiende macht van steenrijke criminelen. Nu hij stopt als burgemeester van Gilze en Rijen. ,,Ze lachen ons nog steeds uit.”

Als jonge student psychologie zat Jan Boelhouwer maandenlang tussen de ratten. Van ‘s ochtends half negen tot ‘s avonds half zeven observeerde hij de beesten. De tranen biggelden over zijn wangen, hij kreeg ontstekingen. De dokter dacht er een ‘lekkage’ zat tussen zijn kaak en zijn bijholtes, de remedie werd gevonden in het trekken van zijn verstandskiezen. Het hielp niet, maar Boelhouwer hield vol. Pas later zou blijken dat hij hartstikke allergisch is voor knaagdieren.

Lees verder via bd.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Kom 10 juni naar het Nieuwspoort Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.