06:14
23 januari 2022

Inzicht in racisme

Inzicht in racisme

Racisme staat door de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd in het middelpunt van de belangstelling. Sinds een witte politieman hem met een nekklem zodanig in ademnood bracht dat hij stierf, gingen wereldwijd duizenden mensen de straat op. Ook in Nederland. Hoe groot is het probleem van racisme hier?

Ik ben wit en ik kom uit een witte omgeving, net zoals veel Nederlanders. Racisme? In Nederland? Dat zag ik maar weinig. We zijn immers een tolerant en egalitair land, toch? In mijn relatie met mijn partner werd ik echter voor het eerst geconfronteerd met racisme. Hij heeft een Molukse moeder en wordt soms anders behandeld dan ik. Dat zag ik wel. Is dat dan racisme? In het begin dacht ik soms ‘Is het niet gewoon negatieve interpretatie van onschuldige situaties?’ Mijn partner zag dat toch echt anders.

Lees verder via nemokennislink.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 5 =