01:38
06 december 2022

Intocht Sinterklaas in Staphorst verloopt in grimmige sfeer

Intocht Sinterklaas in Staphorst verloopt in grimmige sfeer

De intocht van Sinterklaas in Staphorst is vanmiddag in een grimmige sfeer verlopen.

Een aantal automobilisten die van de A28 de afrit Staphorst wilden nemen, werden opgewacht door honderden mensen die deels zwart geschminkt waren. Een auto werd bestookt met vuurwerk en bekogeld met eieren. Van een andere auto werd een band lek gestoken.

RTV Oost citeert ooggetuigen die zeggen dat in een van de betrokken auto’s actievoerders van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) zaten.

Ze vielen auto’s aan
In een van de andere auto’s zaten ‘waarnemers’ van Amnesty International, zei de Nederlandse directeur van de mensenrechtenorganisatie Dagmar Oudshoorn vanmiddag op NPO Radio 1. “Mensen uit het dorp hadden een soort van cordon om het dorp gevormd en vielen auto’s aan”, stelt ze.

Lees verder via nos.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd OOV, hoofd van politie of officier van justitie op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.