09:39
05 december 2020

Expired: Interview Yvette Vervoort en Job van Velsen over ‘de school als droomplek’

Expired: Interview Yvette Vervoort en Job van Velsen over ‘de school als droomplek’

Zes vragen aan Job van Velsen en Yvette Vervoort, over ‘de school als droomplek’.

Stelt u zich eens voor… Een mooie plek waar alle kinderen van nul tot en met twaalf jaar welkom zijn, van de vroege ochtend tot aan het avondeten. Zij spelen, sporten, hangen, gamen en chillen daar, vlak in de buurt. En ja, ze krijgen daar ook onderwijs. Het is er veilig en ze voelen zich welkom, thuis. Met vertrouwde volwassenen, ook als hun ouders aan het werk zijn.

Zo begint het boek “Een KINDcentrum. Waarom zou u dat willen & hoe kunt u dat realiseren”.

1. Wie of wat heeft je geïnspireerd om dit boek te schrijven?

Job: Het plezier en de talenten, geweldige mogelijkheden, onbevangenheid, creativiteit, de power van kinderen inspireert me, in combinatie met wat ik tot nu toe ervaren heb in mijn werk en leven.. Mijn ervaringen op Brede School Het Meesterwerk in Almere, en vervolgens al die aansprekende brede school en IKC voorbeelden in het hele land laten zien hoe leuk leren kan zijn, wat je kan bereiken met samenwerking en een uitdagend aanbod.

Yvette: Ik zie vaak dat er enthousiast begonnen wordt met de ontwikkeling van een kindcentrum met heel weinig kennis en ervaring van het proces. Meteen invullen van het WAT. Met dit boekje wil ik mensen overhalen te beginnen om met elkaar eerst en vooral goed vast te stellen WAAROM er een kindcentrum moet komen. Daar heb je voor altijd wat aan.

Lees verder via bredeschool.nl

Meer leren over het stapsgewijs en in de juiste volgorde vormgeven van een kindcentrum? Kom naar het HCB Seminar en de masterclasses Checklist Kinderopvang PRO – Een KINDCENTRUM: Waarom, hoe en wat?met Job van Velsen, Yvette Vervoort en Shirine Moerkerken. Met boekenpakket waarin het beschreven boek is opgenomen, samen met het boek ‘Hoe ik verander’ van Shirine Moerkerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *