09:58
22 juli 2024

Internetmunt Monero stijger onder criminelen

Internetmunt Monero stijger onder criminelen

Niet de bitcoin, of het alternatief Ethereum, is het populairste betaalmiddel op internet onder criminelen, maar het relatief nieuwe en onbekende Monero (zie logo). De waarde van de Monero steeg explosief.

Volgens Wired was de “cryptomunt” Monero (Esperanto voor munt) begin vorig jaar 0,5 dollarcent waard en inmiddels twaalf dollar. De totale waarde van Monero als “munteenheid” is 165 miljoen dollar. Ter vergelijking: de waarde van de bitcoin verdubbelde en die van Ethereum was vertienvoudigd.

Absolute privacy

De Monero is populair op het dark web waar in goederen als gestolen credit cards, drugs en wapens kan worden gehandeld. Op sites als Alphabay en Oasis kan sinds afgelopen zomer met de cryptovaluta worden betaald. Vergelen met de bitcoin en andere cryptomunten biedt de Monero nog meer privacy. De ontvangers en betalers van de munt zijn niet te herleiden, zelfs niet met behulp van big data. Ook het bedrag van elke gemaakte transactie blijft verborgen. In de drugshandel op het dark web ging ruim een jaar geleden meer dan honderd miljoen dollar om.

Lees hier meer over criminele activiteiten met bitcoins.

Bron: Crimesite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *