01:54
29 september 2023

Internationale operatie tegen drugsverkopers op het dark web leidt tot 179 arrestaties

Internationale operatie tegen drugsverkopers op het dark web leidt tot 179 arrestaties

Vandaag heeft een wereldwijd samenwerkingsverband van opsporingsdiensten de resultaten bekendgemaakt van een gezamenlijke operatie genaamd DisrupTor, die zich richtte op verkopers en kopers van illegale goederen op het dark web.

Deze operatie volgt op het offline halen van Wall Street Market in mei 2019, destijds de op een na grootste illegale online marktplaats op het dark web. De criminelen achter deze marktplaats zijn vorig jaar geïdentificeerd en aangehouden door een internationaal opsporingsteam bestaande uit Duitse, Nederlandse en Amerikaanse rechercheurs. Deze actie leverde de opsporingsdiensten informatie op. Hiermee konden de verdachten geïdentificeerd worden die schuilgingen achter dark web-accounts die gebruikt werden voor illegale activiteiten.

Het leidde tot de arrestatie van 179 verkopers die zich bezighielden met de handel in tienduizenden illegale goederen in Europa en de Verenigde Staten. Meer dan 6,5 miljoen dollar aan contant geld en virtuele valuta zijn in beslag genomen, net als aanzienlijke hoeveelheden drugs, waaronder amfetamine, cannabis, heroïne, cocaïne, MDMA en medicijnen die verslavende stoffen bevatten.

De arrestaties werden verricht in de Verenigde Staten (121), Duitsland (42), Nederland (8), het Verenigd Koninkrijk (4), Oostenrijk (3), en Zweden (1). Daarnaast lopen er nog onderzoeken om de identiteit van de personen achter de dark web-accounts te achterhalen.

Lees verder via politie.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning? Kom 13 november naar de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Live + Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met oa Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *