07:39
13 juli 2024

Integratie door de ogen van immigranten

Integratie door de ogen van immigranten

Veel immigranten zijn succesvol in ons land geïntegreerd. Ze zijn geslaagd in hun beroep en in de samenleving. Journalist Ali Develioglu wilde door hun ogen kijken. Hoe zien zij integratie, wat zijn hun aanbevelingen? Hij sprak zes mensen.

Nazmi Türkkol, advocaat: ‘Ik ging niet noodzakelijkerwijs door met vasthouden aan wat ik had geleerd’

‘De Nederlandse samenleving is een mooie samenleving. Waarden als individuele vrijheid, gelijke kansen voor iedereen en sociale cohesie spreken me erg aan. Natuurlijk was onderwijs de belangrijkste factor bij het vergemakkelijken van mijn integratie. Door het kunnen spreken van de taal, geschoold zijn en ook openstaan ​​voor een andere, nieuwe, cultuur was het voor mij gemakkelijker om te integreren. Ik ging niet noodzakelijkerwijs door met vasthouden aan wat ik had geleerd; ik denk dat ik geïntegreerd ben. Ik word daardoor makkelijk geaccepteerd in mijn taken en posities in de samenleving, zoals het advocaatschap en het lidmaatschap van diverse commissies. Maar als je het iemand anders vraagt, zouden ze kunnen zeggen dat Türkkol nog steeds Turks spreekt, Turks eet, met Turkse vrienden drinkt en naar de moskee gaat. Dus in hoeverre is deze man dan geïntegreerd! Zo denken sommigen!’

Lees verder via socialevraagstukken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *