02:45
02 oktober 2023

Inspecties: Opvang asielkinderen brengt hun veiligheid en ontwikkeling in gevaar

Inspecties: Opvang asielkinderen brengt hun veiligheid en ontwikkeling in gevaar

De opvang van asielkinderen voldoet nog steeds niet aan de minimale kwaliteitsnormen en dit brengt hun veiligheid en ontwikkeling in gevaar. Dat concluderen vier inspecties gezamenlijk in een brief aan staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel).

De bewindsman moet snel ingrijpen, aldus de inspecties, want onder meer toegang tot onderwijs en continuïteit van zorg zijn nog steeds niet vanzelfsprekend.

Lees verder via nu.nl

Martijn Snoep, bestuursvoorzitter ACM, is spreker tijdens het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2023 – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid op 24 mei bij Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag met verder o.a. Angeline van Dijk prof dr. Karin van Wingerde, Paul van Dijk en dr. Meike Bokhorst.

In de middag gaat u aan de slag met 3 actuele cases gepresenteerd en begeleidt door de Nederlandse Arbeidsinspectie, de Kansspelautoriteit en de Autoriteit Consument en Markt. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *