08:53
25 maart 2023

‘City Deal’ moet een samenhangende en innovatie aanpak van complexe stedelijke veiligheidsuitdagingen opleveren

De City Deal heeft als doel meer maatschappelijke veiligheid en meer winst, zoals omzet en werkgelegenheid, voor de veiligheidssector. De Rijksoverheid wil met deze City Deals de samenwerking tussen steden en regio’s vergroten, zo meldt gemeente Den Haag op de eigen website. Naast de gemeenten doen ook The Hague Security Delta (HSD), Twente Safety & Security (TS&S) en Dutch Institute for Technology, Safety & Security (DITSS) mee.

Vijf grote gemeenten en drie ministeries hebben een overeenkomst getekend om te bevorderen dat wie voor ondersteuning bij de gemeente aanklopt, te maken krijgt met één contactpersoon en met hulpverleners en instanties die goed samenwerken. De vraag moet centraal staan, niet de regeling of het type zorg, zo luidt de kern van de zogeheten City Deal tussen de gemeenten Eindhoven, Enschede, Leeuwarden, Utrecht en Zaanstad en de ministeries van BZK, SZW en VWS. De deal moet leiden tot nieuwe manieren van ondersteuning voor kwetsbare gezinnen. De ondertekenaars werken aan nieuwe vormen van ondersteuning voor huishoudens met meerdere problemen, zoals verstandelijke of lichamelijke beperkingen, werkloosheid, armoede, schulden en opvoedings- of psychische problemen. Om te bekijken wat echte oplossingen zijn voor mensen mogen de grenzen van regelgeving worden opgezocht.

Lees verder via

Een omgevallen bouwkraan, rellen rond de komst van een AZC, een evenement dat vreselijk misloopt, dumping van drugsafval, radicalisering en terreurdreiging, migratieproblematiek, overlast, georganiseerde misdaad, uitgaansgeweld, geweld tegen hulpverleners. Leer meer als burgemeester over de preventie en aanpak tijdens de HCB Colleges Veiligheid, recht en bestuur, start 9 februari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *