04:14
29 november 2023

Hou op radicalisme als probleem te zien

Hou op radicalisme als probleem te zien

Radicale denkbeelden zijn soms nodig voor maatschappelijke vooruitgang. Wordt een beweging gewelddadig dan dient de staat in te grijpen, meent Willemijn Verkoren.

De hitte van deze zomer lag niet alleen aan het weer: met hun protesten hebben boeren voor een hete actiezomer gezorgd. Ondanks dat radicale boeren de afgelopen maanden regelmatig flink over de schreef gingen – onder meer door het bedreigen en thuis bezoeken van politici en het blokkeren van snelwegen – is er vanuit de politiek veel begrip voor de onderliggende onvrede over de stikstofplannen, die de boeren rauw op het dak vielen nadat het dossier jarenlang vooruit was geschoven. Hoewel activisten, terecht, vervolgd worden voor onder meer het dumpen van afval op snelwegen, zijn boerenorganisaties, ook radicale, uitgenodigd om met de regering aan tafel te gaan zitten.

Lees verder via nrc.nl

Meer leren van prof. dr. Jon Schilder, prof. dr. Bob Hoogenboom,  prof. dr. Janine Janssen Dr. Remco Spithoven en Hans Moors en  samen reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 30 september naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Kasteel Hernen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *