11:43
18 augustus 2022

Hoe scoort mijn wijk?

Hoe scoort mijn wijk?

Van de vier grote steden scoort Utrecht in sociaal-economisch opzicht het minst slecht. Rotterdam bivakkeert in de staartgroep.

Op basis van gegevens over elk huishouden heeft het CBS voor het eerst cijfers over welvaart, opleidingsniveau en arbeidsmarktdeelname in onderlinge samenhang op gemeente-, wijk- en buurtniveau in kaart gebracht. Wat opvalt, is dat de vier grote gemeenten relatief laag scoren op de drie elementen van sociaal-economische status. Van alle 355 gemeenten, gebruikt zijn de data uit 2019, is Rotterdam terug te vinden op plek 351, gevolgd door Den Haag (337), Amsterdam (317) en Utrecht (287).

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over Samen veranderen 2022 – Anders werken aan maatschappelijke transities? Kom 3 juni naar Leerhotel het Klooster leren met en van Prof. dr. Jaap Boonstra, Prof. dr. Jan-Kees Helderman, Hester van Buren, Karen den Hertog, Shirine Moerkerken en Elleke van Gelder. Zie de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 2 juni in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 10 juni in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.