07:14
24 juni 2021

H&M uitgekleed door toezichthouder: privédetails medewerkers opgeslagen

H&M uitgekleed door toezichthouder: privédetails medewerkers opgeslagen

Als leidinggevende toon je graag enige betrokkenheid bij je medewerkers. Managers van een afdeling van H&M in Neurenberg, Duitsland, gingen hier echter veel te ver in. Bij een ‘service center’ van de winkelketen is gebleken dat managers op zeer gedetailleerde manier het privéleven van medewerkers bijhielden. Na onderzoek heeft de bevoegde toezichthouder een boete opgelegd van meer dan 35 miljoen euro. Het is de een-na hoogste boete die ooit in Duitsland is opgelegd op grond van de AVG.

Lees verder via ictrecht.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × twee =