03:27
19 juli 2024

Het CCV helpt ouderen bij veilig wonen middels digitale training!

Ouderen op een leuke, interactieve manier leren hoe zij zelf hun veiligheid in huis kunnen vergroten? De gratis, digitale training Veilig Wonen biedt uitkomst. Iedereen kan deze zelf thuis volgen. Het CCV ontwikkelde deze training met het Verbond van Verzekeraars en de seniorenorganisatie Unie KBO.

Deze training helpt ouderen bij een veiliger woonsituatie. Hard nodig, want ouderen zijn vaker dan gemiddeld slachtoffer van babbeltrucs en kwetsbaar bij brand. Senioren leren met deze digitale training op een leuke, interactieve manier wat zij zelf kunnen doen om de veiligheid in huis te vergroten. Zowel als het gaat om brand en babbeltrucs als om inbraak en woningovervallen.

Zelfstandig wonen

Lilian Tieman, adviseur Veilig Wonen: “Dankzij de digitale training Veilig Wonen worden ouderen zich bewust van de risico’s. Zij ontdekken wat ze zelf kunnen doen om die risico’s te beperken. Ook heel belangrijk omdat senioren steeds langer zelfstandig blijven wonen.” Ouderen kunnen de training zelf, of samen met familie of een verzorger, thuis doorlopen op een computer of tablet.

Handige checklist

Zij krijgen adviezen, leren risicovolle situaties te herkennen en wat ze zelf kunnen doen om de kans op slachtofferschap te verkleinen. En wat te doen als het hen toch overkomt. Ook bevat de training een handige checklist, waarmee iedere gebruiker ontdekt hoe veilig hij woont en wat hij kan doen voor een nog veiliger woonsituatie.

Meer weten?

Neem contact op met CCV-adviseur Marjoke Korff de Gidts (06 33 089 489)

Bron: HetCCV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *