05:06
19 juni 2021

Gooi naming en shaming niet te snel in de vuilnisbak

Gooi naming en shaming niet te snel in de vuilnisbak

Begin juli gaf president Theo Simons van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) een interview waarin hij verklaarde dat bedrijven, uit angst voor reputatieschade, niet snel meer in beroep durven gaan tegen boetes van toezichthouders. Het FD pleitte in een Commentaar vervolgens voor externe toetsing. En advocaat Silvia Vinken pleit in een opiniebijdrage zelfs voor een wettelijke ingreep omdat er sprake is van niet te repareren grote imagoschade. Immers, de toezichthouder krijgt ook wel eens ongelijk.

Lees verder via fd.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 4 =