12:31
12 juni 2021

‘Gevaarlijke situaties door onvoldoende toezicht op de bouw’

‘Gevaarlijke situaties door onvoldoende toezicht op de bouw’

Ambtenaren van afdelingen bouw- en woningtoezicht vinden dat het toezicht op bouwprojecten tekortschiet. Door bezuinigingen kunnen ze lang niet alle bouwplaatsen bezoeken, zeggen ze in een onderzoek van EenVandaag en de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland. Het aantal nieuwbouwprojecten en verbouwingen is na de crisis hard gestegen.

Op bouwplaatsen die wel worden bezocht, worden soms grote fouten ontdekt, omdat niet alle aannemers zich aan de voorschriften houden. Daardoor kunnen schade en zelfs instortingen ontstaan. Voorbeelden zijn het instorten van de parkeergarage bij Eindhoven Airport (2017) en het dak van het stadion van FC Twente (2011).

Lees verder via nos.nl

Meer leren over Toezicht in Transitie? Kom 20 maart 2019 naar het jaarlijkse seminar in Nieuwspoort, georganiseerd voor de 4e keer door het Haags Congres Bureau i.s.m. Vide. De keer over ‘Perspectieven op toezicht’ en met medewerking van o.a. prof. dr. Ian Leistikow (EUR), Bart Combée (directeur Consumentenbond) en Paul van Dijk (zelfstandig adviseur).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + negentien =