01:44
14 juni 2021

Gemeenten volgen zeker 160 geradicaliseerde moslims op de voet

Gemeenten volgen zeker 160 geradicaliseerde moslims op de voet

Zeker 160 geradicaliseerde moslims worden momenteel door gemeente en politie​- en veiligheidsdiensten actief in de gaten gehouden. Vooral de gemeenten Amsterdam (59), Den Haag (‘enkele tientallen’), Arnhem (20) en Rotterdam (38) volgen veel geradicaliseerde moslims. Deze individuen vallen onder de zogeheten ​Persoonsgerichte aanpak voorkoming radicalisering en extremisme (PGA).

Agenten voor een woning in Vlaardingen in verband met een grote anti-terreuractie waarbij zeven mannen zijn aangehouden in Weert en Arnhem, een van deze mannen was Hardi N. Foto ANP
Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant onder 25 gemeenten die sinds 2015 jaarlijks zes miljoen euro ontvangen van het ministerie van Veiligheid en Justitie voor de versterking van de persoonsgerichte aanpak. Voor zover bekend is niet eerder in kaart gebracht hoeveel geradicaliseerde moslims deze behandeling krijgen. De acht gemeenten die het leeuwendeel van het geld toebedeeld krijgen – Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Delft, Arnhem, Zoetermeer en Gouda – gelden algemeen als de gebieden waar de meeste Syriëgangers en -terugkeerders vandaan komen.

Lees verder via volkskrant.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × een =