10:29
19 juni 2024

Gemeente Venlo zet stevig in op aanpakken jeugdcriminaliteit

Gemeente Venlo zet stevig in op aanpakken jeugdcriminaliteit

Het RIEC en het Trimbos-instituut deden in mei 2023 onderzoek naar criminele jongeren en de mate van middelengebruik onder jongeren in de gemeente Venlo. De resultaten zijn verontrustend en vragen om meer actie. Daarom start de gemeente met een lokale aanpak vanuit het programma Preventie met Gezag.

Er wordt al jaren door partners samengewerkt om het middelengebruik en jeugdcriminaliteit in Venlo terug te dringen. Er zijn wijkgerichte jongeren overleggen ingericht, er wordt ingezet op preventie en vroegsignalering en er is een persoonsgerichte aanpak voor jongeren die crimineel gedrag vertonen. Ook worden er straatcoaches ingezet en zijn er samenwerkingen met zorginstellingen en scholen. Toch blijkt alle inzet niet voldoende. Uit recente onderzoeken blijkt dat er in 2022 635 jongeren tussen de 18 en 23 jaar geregistreerd waren als verdachte van een misdrijf. Dit is 2,5% van het totaal aantal jongeren.

Lees verder via nu.venlo.nl

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2024’ die start op 25 april in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *