10:11
05 februari 2023

Gemeente Urk bezoekt bedrijven om ondermijning aan te pakken

Gemeente Urk bezoekt bedrijven om ondermijning aan te pakken

De gemeente Urk gaat bedrijven bezoeken om ondermijning aan te pakken. In het najaar gaan ambtenaren samen met de politie en de brandweer controles uitvoeren. Enerzijds om ondermijning en criminaliteit op te sporen en direct aan te pakken, maar anderzijds ook om de contacten aan te halen met de ondernemers.

De gemeente hoopt naar eigen zeggen ‘hiermee de goedwillende ondernemers te beschermen tegen ondermijnende activiteiten’. Als er beter contact is zouden de ondernemers ook gemakkelijker de weg naar de overheden kunnen vinden als ze vragen hebben over ondermijning, zo is de gedachte.

De gemeente stelt dat door de afgelegen ligging en de vaak goede toegangswegen bedrijventerreinen zich lenen ‘voor zaken die het daglicht niet verdragen’. Drugshandel, autodiefstal, illegaal gokken, witwassen of het faciliteren van zulke criminele activiteiten zouden zich daarom voor kunnen doen. Dit heeft volgens de gemeente grote gevolgen voor de welwillende ondernemers en de leefbaarheid in de buurt.

Lees verder via omroepflevoland.nl

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *