05:42
29 maart 2023

Gemeente Amsterdam scherpt alcoholverbod in centrum aan

De gemeente Amsterdam breidt vanaf woensdag haar alcoholverbod uit. Op steeds meer plekken in het centrum wordt het niet langer toegestaan om alcohol te nuttigen.
De uitbreiding geldt onder meer voor het gebied rondom de Albert Heijn achter het Koninklijk Paleis en rond de straten van het Leidseplein.

Volgens De Telegraaf gold het verbod al langer voor het Leidseplein, waar ook veel uitgaansgelegenheden zijn gevestigd, maar verspreidde om die reden de overlast zich naar aangrenzende zijstraatjes.

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om geluidsoverlast, wildplassen, vervuiling, geweld en het rondhangen in groepen. Wie betrapt wordt op het drinken van alcohol of het in het bezit hebben van een aangebroken flesje of blikje met alcoholhoudende drank, kan een boete krijgen van 90 euro.

Bron: Nu.nl

 

Een omgevallen bouwkraan, rellen rond de komst van een AZC, een evenement dat vreselijk misloopt, dumping van drugsafval, radicalisering en terreurdreiging, migratieproblematiek, overlast, georganiseerde misdaad, uitgaansgeweld. Hoe pak je  deze problemen aan als gemeente? Leer meer tijdens de HCB Colleges Veiligheid, Recht en Bestuur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *