03:12
21 maart 2023

Geen zwaailichten en vlaggen meer bij protest op Gronings viaduct

Geen zwaailichten en vlaggen meer bij protest op Gronings viaduct

Demonstranten op het viaduct over de A7 bij Marum mogen per direct geen gebruik meer maken van vlaggen, spandoeken en zwaailichten.

Op het viaduct wordt al maanden aanhoudend gedemonstreerd tegen het stikstofbeleid, maar het “uiterlijke vertoon” van het protest leidt het verkeer af waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, zegt burgemeester Van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier.

Gedoogd
Het protest is nooit aangemeld bij de gemeente, maar wordt al langere tijd gedoogd, meldt RTV Noord. De burgemeester benadrukt dat hij het protest op het viaduct niet heeft verboden, maar als de demonstranten met bijvoorbeeld vlaggen willen protesteren moet dat op een andere plek.

Lees verder via nos.nl

Leren en reflecteren op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Meer leren over het online gebiedsverbod en andere bevoegdheden bij maatschappelijke onrust en protest van Jan van der Grinten, Van Doorne? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 mei 2023 in Den Haag. Verder met prof. dr. Otto Adang, Rijksuniversiteit Groningen en Politieacademie, Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *