10:44
12 juli 2024

Geen zicht op seksuele uitbuiting jonge vrouwen

Geen zicht op seksuele uitbuiting jonge vrouwen

Uit onderzoek blijkt dat maar een op de vijftig minderjarige slachtoffers van seksuele uitbuiting in beeld is bij officiële instanties. Mogelijke oorzaken zijn angst en aanhoudende terughoudendheid van slachtoffers om aangifte te doen. Bovendien hebben hulpverleners en politie weinig zicht op het online ronselen van slachtoffers. De onderzoeksredactie van De Balie, Live Journalism, deed een halfjaar uitvoerig onderzoek naar seksuele uitbuiting van meisjes en vrouwen in Amsterdam.

Op 11 mei gingen de journalisten van Live Journalism een gesprek aan met experts, ervaringsdeskundigen en verantwoordelijken. Orthopedagoog (Qpido, Ping) Myrna Cleef vertelde dat slachtoffers zich vaak helemaal niet als slachtoffer beschouwen. ‘Als je jezelf als slachtoffer ziet, dan moet er ook van alles. Je bent aan het overleven. Je komt in je vecht- vlucht- of bevries stand. Hierdoor erken je niet dat je slachtoffer bent.’

Lees verder via debalie.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak mensenhandel en uitbuiting? Kom 11 oktober naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2023 – Regie in de aanpak van uitbuiting en mensenhandel bij (arbeids)migratie met oa Victor Jammers van COMENSHA en Conny Rijken, de nationaal rapporteur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *