09:52
25 februari 2024

Expired: Geen gebiedsgerichte inzet van BOA’s

Uit antwoorden van de gemeente op door PvdA gestelde vragen, blijkt dat de gemeente niet meegaat in de wens van de PvdA om BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) in Stichtse Vecht gebiedsgericht in te zetten. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Momenteel zijn er drie BOA’s en één gemeentelijk toezichthouder werkzaam in Stichtse Vecht. Volgens de PvdA zou het gebiedsgericht inzetten van BOA’s de zichtbaarheid en herkenbaarheid verbeteren. Gemeente Stichtse Vecht denkt daar anders over: ‘Met de huidige formatie en het huidige takenpakket, is het van belang dat BOA’s en toezichthouders voor heel Stichtse Vecht algemeen inzetbaar zijn. De zichtbaarheid en herkenbaarheid komt tot uiting in het dragen van het uniform.’ De resultaten van de inzet van de Buitengewoon Opsporingsambtenaren in 2017 zal in het tweede kwartaal van 2017 bekend worden gemaakt.

Bron: rtvstichtsevecht.nl

Hoe bepaalt u als burgemeester een lokaal veiligheidsbeleid? Leer meer tijdens de HCB Colleges Veiligheid, recht en bestuur, Donderdag 9 februari, 9 maart, 23 maart en 6 april 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *