06:49
25 september 2022

‘Geef mensen de regie over hun werk’

‘Geef mensen de regie over hun werk’

Interview | Patrick Davidson en Hans van der Loo

Werk moet zinvol zijn. En leuk, is de gedachte. Maar dat idee maakt ons vaker teleurgesteld, dan bevlogen. Patrick Davidson en Hans van der Loo onderzochten hoe dat kan. „Is geluk dat we allemaal in een limegroen kantoor werken?”

Op de congressen en seminars die Patrick Davidson (48) en Hans van der Loo (65) de afgelopen jaren bezochten, vlogen de ‘passies’, ‘purposes’, ‘happiness officers’ en ‘employee experiences’ ze om de oren. „Werk moet vooral leuk zijn”, lacht Van der Loo in hun kantoor op de NDSM-werf in Amsterdam.

Als zelfstandig adviseurs houden Davidson en Van der Loo zich nu ruim vier jaar bezig met de vraag wat mensen energie geeft. Daarover geven ze trainingen aan bedrijven, schreven ze boeken. Maar in die vier jaar constateerden ze ook: ondanks alle „halleluja-verhalen” over geluk zorgde zelfs economische voorspoed niet voor minder vermoeidheid.

Lees verder via nrc.nl

Meer leren van Hans van der Loo? Kom 20 november naar de Nationale Directeurendag Kinderopvang en Basisonderwijs in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag, zie de website van het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.