05:50
18 januari 2022

Forse stijging van drugsdumpingen in Nederland, geen eenduidige oorzaak

Forse stijging van drugsdumpingen in Nederland, geen eenduidige oorzaak

Het aantal dumpingen van drugsafval is in de eerste helft van dit jaar met bijna tweederde gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Productielocaties van synthetische drugs werden juist minder vaak aangetroffen.

De cijfers van het Europese meldprogramma ERISSP zijn een nieuwe bevestiging van de schaduweconomie die in Nederland is ontstaan rondom de productie van synthetische drugs als xtc. Omdat in Nederland vervaardigde drugs doorgaans betrouwbaar zijn en een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben, exporteren criminele bendes veel drugs naar het buitenland. Binnen de landsgrenzen is xtc met name populair onder twintigers, die hun avondje uit of festivalbezoek met een trip willen opleuken.

Lees verder via volkskrant.nl

Meer leren over ondermijning? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Luud Geerlings, coördinator EURIEC, Han Moraal, Nederlands lid in het college van Eurojust en Secretaris-generaal IAP, Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 6 =