07:44
17 juni 2024

FBI en NSA waarschuwen drink- en afvalwatersector voor cyberdreiging

FBI en NSA waarschuwen drink- en afvalwatersector voor cyberdreiging

Het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft met onder meer de National Security Agency (NSA) uitgebreide oplossingen en richtlijnen beschreven voor de beveiliging van drink- en afvalwater. Wanneer de sectoren getroffen worden door een cyberaanval kan dat een slopend effect hebben op de volksgezondheid en veiligheid, zo schrijven de Amerikanen.

De bestaande cyberdreigingen voor OT- en IT-systemen, netwerken en apparaten zijn uitgebreid in kaart gebracht in het document. Het gaat om onder meer spearphishing, een gebrek aan bewustzijn bij personeel, slecht werkende e-mailfilters, SCADA-systemen die aan internet zijn verbonden en misbruik van het Remote Desktop Protocol.

Lees verder via agconnect.nl

Leren en reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *