07:38
16 juli 2024

Expired: Eerste certificaat ‘Mobiele Beveiliging van Personen’

Peter Voshol van Kiwa Nederland heeft het eerste certificaat ‘Mobiele Beveiliging van Personen’ uitgereikt aan Béate van Kampen van Secure2Go. Het systeem van Secure2Go voldoet als eerste aan de strenge eisen waarmee de keuringsinstantie de kwaliteit van mobiele persoonsalarmering borgt.
“Dit is een belangrijke stap waar het gaat om het bewaken van de veiligheid van personen. Het kan letterlijk mensenlevens redden”, aldus Peter Voshol.
Steeds meer gemeenten, hulpverlenings- en zorginstanties, deurwaarderskantoren en andere organisaties zetten mobiele persoonsalarmering in voor medewerkers die het risico lopen om slachtoffer te worden van agressie of geweld. Peter Voshol: “Met een mobiele noodknop moeten die medewerkers snel en onopvallend hulp in kunnen schakelen. Het is daarom cruciaal dat ze ook echt op een systeem kunnen vertrouwen. De kwaliteit van de aanbieders verschilt alleen wel enorm door de invulling van de dienstverlening en voor de gebruikers is het lastig om de verschillende systemen met elkaar te vergelijken. Daarom introduceerde Kiwa afgelopen oktober de procescertificering Mobiele Beveiliging van Personen.”

Lees verder via Beveiligingnieuws – Eerste certificaat ‘Mobiele Beveiliging van Personen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *