07:18
13 juni 2021

Eerste ‘blauwe tegel’ geplaatst in Rijswijk

Eerste ‘blauwe tegel’ geplaatst in Rijswijk

Maandagavond 17 december was het zover. Nietsvermoedend stapten tientallen inwoners van de gemeente Rijswijk, voor een groot deel leden van buurtpreventieverenigingen, het politiebureau binnen. Zij werden daar opgewacht door wijkagenten, toezichthouders én de burgemeester van Rijswijk, Michel Bezuijen.

Samenwerking
Na een welkomstwoord van Maarten van Mierlo (toegevoegd teamchef van het basisteam) aan de aanwezige Buurt Preventie Teams, onderstreepte de burgemeester in zijn korte speech het belang van de samenwerking tussen wijkbewoners, BOA’s en de politie. Het belang van deze samenwerking werd op een wel heel bijzondere manier zichtbaar door een ceremonieel dat zich nog niet eerder in Nederland had afgespeeld. Samen met de teamchef plaatste de burgemeester een speciaal door een collega van het regionaal servicecentrum Rotterdam ontworpen stoeptegel voor het bureau.

Dit waardevolle moment is niet zo maar uit de lucht komen vallen. Het is een idee van een groep wijkagenten uit het hele land. Initiatiefnemers van dit project zijn, naast Maarten van Mierlo, onder andere Bennie Beuvink, wijkagent Enschede West en Wilco Berenschot voormalig wijkagent uit Rotterdam. Beiden waren ook aanwezig en onderstreepten in hun bijdrage het belang tussen en goede samenwerking tussen buurtbewoners en de politie. “De politie kan het nooit alleen. Ze zullen altijd de hulp van de samenleving nodig hebben”, luidde de gemeenschappelijk opvatting van beide collega’s. 

Lees verder via wep.nu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vier =