10:21
18 mei 2022

Een slimme stad leert van zijn burgers

Een slimme stad leert van zijn burgers

Als burgers hebben wij verantwoordelijkheden naar onszelf, naar onze omgeving en dus ook naar de gemeente waarin we wonen. Het is de plek waar onze kinderen naar school gaan en op de sportvereniging zitten. De leefbaarheid van onze omgeving is belangrijk voor ons.

Onlangs waren er verkiezingen waarin we als burgers de mogelijkheid hadden om te stemmen. We hebben geparticipeerd om de richting van de besluitvorming in onze gemeente te kiezen. Bij de verkiezingen spelen tal van thema’s. Denk aan werkgelegenheid, energietransitie, mobiliteit en klimaatverandering. Zaken die allemaal relevant zijn voor de leefbaarheid en het vergroten daarvan.

Om de leefbaarheid te beïnvloeden, zullen we de relevante processen eerst beter moeten begrijpen. De inzichten en benodigde kennis halen we uit informatie over hoe het nu is en hoe het zich in het verleden heeft ontwikkeld. Door allerlei technologische ontwikkelingen als sensoren, het Internet of Things, technologieplatforms en open data is het eenvoudig en betaalbaar om snel een enorme hoeveelheid data te verzamelen. Zoveel data en informatie zelfs dat besluitvorming niet makkelijker maar moeilijker wordt. Hoe voorkomen we dat we door de bomen het bos niet meer zien?

Lees verder via ibestuur.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.