08:18
10 augustus 2022

Een Coffeeshop In De Buurt?: Not In My Backyard!

Terwijl landen die ooit het gebruik van softdrugs streng vervolgden de move hebben gemaakt om de verbouw, verkoop en het gebruik van hash en wiet te legaliseren, zit ons land nog in een halfslachtige gedoogconstructie. Een neveneffect daarvan is dat de pleuris uitbreekt in een ‘keurige buurt’ als de gemeente daar de vestiging van een coffeeshop wil toestaan. ‘Into the dope’

Wat binnen de coffeeshops wordt verkocht valt buiten het strafrecht en geldt als  normale economische bedrijvigheid, de aanvoer van softdrugs tot aan de achterdeur is strafbaar.

Nu ben ik geen voorstander van het gebruik van softdrugs, omdat het met regelmaat gebruiken van deze middelen aantoonbaar geestelijke gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. We moeten ons anno 2017 echter meer zorgen maken over de nieuwe drugsvarianten die in toenemende mate de markt veroveren zoals extacy, cocaïne  en GHB. Wie een kaartje heeft bemachtigd voor het ‘Into the woods’ festival, dat in de nazomer in Amersfoort wordt gehouden, zou een explorerend onderzoekje moeten doen, wat daar aan nieuwe drugs wordt geconsumeerd. Wellicht zou het  beter zijn het festival om te dopen in ‘Into the dope’. Om maar te zwijgen over de alcoholcultuur waarin tieners en jong volwassenen zich ieder weekend fanatiek storten, omdat je dronken nu eenmaal makkelijk een ‘date scoort’ dan nuchter.

Lees verder via Fox and Friends

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.