07:50
30 september 2023

Druk op criminele motorclubs verder opgevoerd

Druk op criminele motorclubs verder opgevoerd

De continue integrale aanpak van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) door de overheid geeft goede resultaten. Dat blijkt uit de jaarlijkse ‘Voortgangsrapportage Outlaw Motorcycle Gangs’ van het Landelijk Strategisch Overleg integrale aanpak OMG’s (LSO).

Dankzij de intensieve samenwerking tussen het lokaal bestuur, politie, Belastingdienst, FIOD, Openbaar Ministerie en Koninklijke Marechaussee laten motorbendes zich minder in de publieke ruimte zien en organiseren de bendes geen evenementen. Coronamaatregelen spelen in het laatste geval ook een rol.

De problematiek is echter niet verdwenen. OMG’s en hun leden houden zich nog altijd bezig met criminele activiteiten. Het voortzetten van deze aanpak blijft dan ook van groot belang.

De groei van het ledenaantal in voorgaande jaren is niet doorgezet. De clubs blijven wel in beweging: verboden clubs gaan verder in andere voortzettingsvormen en er ontstaan nieuwe brotherhoods. Ook is er uitbreiding van clubs naar het buitenland. De samenwerkende overheidspartners houden deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Blijvend investeren in een informatiepositie die op peil is en blijft is daarbij cruciaal.

Lees verder via politie.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *