09:51
13 mei 2021

Drugscriminelen wijken uit naar Zeeland, nu in havens Rotterdam en Antwerpen meer wordt ingegrepen

Drugscriminelen wijken uit naar Zeeland, nu in havens Rotterdam en Antwerpen meer wordt ingegrepen

Ze spreken ze aan bij het tankstation of sturen een bericht via social media. Drugscriminelen ronselen in toenemende mate Zeeuwse havenmedewerkers om ‘wat bij te verdienen’. Steeds meer drugs komt binnen via de haven van Vlissingen.

Het is mei 2020, twee medewerkers van de haven in Vlissingen lopen het terrein op. Over hun schouders hangen lege zwarte sporttassen. Nadat ze hun toegangspas voor de scanner hebben gehouden, lopen ze rustig de stalen toegangspoort door. Even later doet een collega hetzelfde. Een voor een gaan ze aan boord van een groot schip. Het lijkt een werkdag als alle andere. Maar als justitie later camerabeelden analyseert, blijkt er iets heel anders aan de hand.

Lees verder via eenvandaag.avrotros.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − twee =